Körlektioner

Körning

 

För att du ska få börja övningsköra måste du ha ett körkortstillstånd. På www.transportstyrelsen.se kan du fylla i en hälsodeklaration direkt. Du måste sedan komplettera din ansökan med ett syntest vilket du kan göra gratis hos oss. Så fort du fått tillståndet hemskickat är det bara att börja köra!

 

Nu har du 3 val:

 

  • Övningsköra privat, då måste du och din handledare först gå en handledarkurs.
  • Övningsköra på en trafikskola.
  • Kombinera privat övningskörning med körlektioner på en trafikskola. Det här är enligt oss det bästa alternativet! Du får all mängdträning hemma samtidigt som läraren från trafikskolan visar och lär ut hur momenten ska vara. Din handledare är alltid välkommen med på körlektionerna!

 

Teori

 

Vi rekommenderar att du införskaffar böcker och dataprov. Dessa kan du jobba med hemifrån. Ju tidigare du börjar med teorin desto bättre!
Vi rekommenderar dessutom alltid våra elever att gå på vår lärarledda teorikurs. Kursen tillsammans med självständiga studier ger en bra kunskapsnivå för att klara av och förstå trafiken. Våra teorikurser utgör sammanlagt 9 timmar och är fördelade på tisdagar 18:00 – 20:00. Under dessa timmar går vi igenom allt man behöver kunna för att ha en bra grund inför teoriprovet på Trafikverket. Anmälan till teorikursen sker i samråd med vår receptionist.

Körlektion automat

Vi utbildar även på automatväxlad bil och våra automatelever är i alla åldrar!

 

Att ta körkort för automatväxlad bil är:

 

  • Enkelt
  • Snabbt
  • Billigt

 

Du kan även ta intensivkurs för automatväxlad bil!

 

Trenden går mot att en allt större andel av bilarna är automatväxlade. Det beror på att automatlådorna blir allt bättre! Att köra med automat är lättare, du kan snabbare koncentrera dig på själva bilkörningen och det är en snabbare väg till körkortet. Fler och fler bilar har automatisk växellåda som är idealisk för stadskörning. Moderna bilar med automatväxel är mer bränslesnåla och miljövänliga än tidigare bilar.

 

När du känner dig trygg som förare kan du när som helst uppgradera ditt körkort till manuell växel, en teknik som du snabbt lär dig när du redan kan köra. Innehavare av körkort med begränsning ”automat” kan efter ett godkänt körprov med manuellväxlad bil uppgradera sitt körkort, det vill säga köra både manuell och automatväxlad bil utan att göra ett nytt teoriprov eller genomgå de två riskutbildningarna.

 

OBS! Om du har villkor ”automat” på grund av medicinska skäl skall du kontakta Transportstyrelsen.

 

Trafikverket

 

När du har genomgått hela din körkortsutbildning och blivit godkänd av din trafiklärare bokar vi in dig på teoriprov samt uppkörning på Trafikverket. Dessa skall bokas samtidigt och båda proven skall ske inom 2 månader. Det betyder med andra ord att båda proven kan ske under samma dag!

 

På uppkörningsdagen träffas vi på trafikskolan och kör tillsammans till Trafikverket med den bil som du övningskört med. Vår lärare finns med dig hela vägen som stöd. Kom ihåg att ha med dig en giltig id-handling!

 

Bokning av körlektioner

 

Bokning av körlektioner kan göras via vår receptionist, antingen via telefon eller mail. körlektioner betalas alltid i förskott antingen via bankgiro 834-8633, swish konto 123 440 2756 eller med kort.

 

Vid förhinder kan avbokning ske senast 24 timmar vardagen innan körtiden. Vid sen avbokning eller utebliven körtid för faller lektionen och fullt pris debiteras. Avbokning på grund av sjukdom skall läkarintyg kunna uppvisas. Avbokning sker ej via mail/telefon!

 

Kom ihåg att ha med dig en giltig id-handling till körlektionen!

 

Välkommen!